иаталати

Референтна листа

Како долгогодишни дилери на пазарот на Р.Македонија за алат и прибор за обработка на повеќе типови на материјали, би сакале со гордост да издвоиме дел од нашите купувачи:

 • ФАКОМ А.Д. – Скопје
 • МАКСТИЛ А.Д – Скопје
 • АКТИВА доо – Штип
 • ГРАНИТ А.Д – Скопје
 • ЛТХ ЛЕАРНИЦА дооел – Охрид
 • ИГМ Трејд дооел – Кавадарци
 • ФЗЦ 11 ОКТОМВРИ дооел – Куманово
 • САСА – Македонска Каменица
 • БУЧИМ – Радовиш
 • ФОД дооел – Битола
 • ФОРТ ОСЛОМЕЈ – Кичево
 • ЏОНСОН МЕТИ – Скопје
 • АРЦ АУТОМОТИВ – Скопје
 • ТЕХНИКАЛ ТЕКСТАЈЛС – Штип
 • БРАКО – Велес
 • ФЕНИ ИНДУСТРИ – Кавадарци
 • НОВА РЕФРАКТОРИ – Пехчево
 • МЕТАЛТЕХНА – Скопје
 • АЛПЛАСТ – Охрид

    

иаталати

Kwb


KWB е меѓународна компанија сместена во Штур, Германија. Повеќе од 200 производни и маркетинг субјекти поврзани во еден систем за понуда на добро одбран комплетен асортиман на рачен алат и прибор за обработка на метал, дрво, стакло, бетон, цигла, мермер и останати материјали. Тимот на КВБ е секогаш спремен да одговори на барањата кои ги имаат купувачите, повеќе од 4000 продажни места низ светот ги продаваат алатите со препознатливата црвено-жолта боја на пакувањата. Постојаната надградба на потребите за алат е нивната главна заложба.

Ентузијастите и професионалците знаат точно што стои зад моќен бренд. Квалитетот, цената и довербата се подеднакво важни. Сеопфатна дистрибуција и брза достапност на целата програма на производи се клучните барања за нашите дистрибутивни партнери.

Иновативни случува и редовното следење на пазарот го држи името на брендот Kwb жив во умовите на клиентите, и поттикнува импулс на купување. Брзиот развој на продажба на производи и промотивни концепти во директна соработка со трговскиот партнер е дел од овој успешен систем. Kwb стана омилен бренд за милион ентузијасти и професионалци.

Сите алатки во нашиот асортиман се GS – тестирани (VPA и TUV) и затоа ги задоволуваат највисоките барања во врска со безбедност при работа. Тоа е добро – елегантниот метален финиш завршува во мат хром и сатен, подеднакво BI-материјалот се справува во сина и црвена боја дава свршена потпора и опримална сила. Постои сеопфатен и комплетен асортиман на рачен алат, битови, убодни пили, круни, глодала за дрво и метал, бургии за бетон, гарнитури со насадени клучеви.

LINE MASTER е заштитена линија на алатки на Kwb за полесна обработка и мерење на материјалите. Со меѓусебна компатибилност елементите овозможуваат околу 50 различни опфати за нивна употреба.

 

 

Каталог за Рачен алат

Каталог за Прибор

Каталог Алат во гарнитури

иаталати

Seco

Комплетен асортиман на држачи и променливи плочки изработени од тврд метал кои ги опфаќаат сите операции при обработка на метал: надворешно стругање, внатрешно стругање, отсекување, режење на надворешен и внатрешен милиметарски, цоловен и витфордов навој.

Променливите плочки постојат во неколку различни квалитети според потребата и карактеристиките на материјалот кој се обработува. Истите се приспособени да се користат на различни генерации и големини на машини со препорачани режими за работа.

Голема изборна палета на алат за бушење. Бургии и развртачи изработени од тврд метал со променливи круни и плочки, само подесувачки со кои добивате подобрена прецизност и завршна обработка посебно кај тврдите челици. Се произведуваат во дијаметри од ф0,1мм. До ф70мм. со можност за ладење низ спиралата и вкупни работни должини и до 300мм.

Глодала со променливи плочки и еднородни глодала од тврд метал, кои се изработуваат во најразлични геометрии и дијаметри. Покрај стандардните прикажани глодала, постои можност и за изработка и на специјални форми и димензии по барање на купувачот. Во ова поле на обработка постојат глодала кои ја олеснуваат вашата работа, плочките за глодање со повеќе резни ивици и пристапна цена се препорачуваат во повеќе геометрии.

 

Каталог Алат за бушење

Каталог Алат за Глодање

Каталог Монолитни глодала

Каталог за Стругање

Каталог за Прифатни алати

Каталог Алат за обработка на навој

иаталати

Swaty Comet

СВАТИКОМЕТ е меѓународна компанија со седиште во Словенија. Рангирана е во високиот врв на светски познатите произведувачи на абразивни брусни материјали, воедно и рамноправно се претставува во однос на своите конкуренти. Долгата традиција, повеќе од 130 години и вистинскиот ангажман во познавањето и употребата на технологијата и дава на СВАТИКОМЕТ можност да помага во развојните и подобрени услови за брусење на материјали кај своите купувачи.

Брусни камења. Тоа се брусеви кои имаат паралелни површини и дупка за монтажа. Тие, исто така може да имаат една или две вдлабнатини, но во надворешниот профил обично се прави. На барање на купувачот профилот може да се направи во стандард или надвор од стандардната форма. Рамните брусни камења се произведуваат до максимален дијаметар од 1250 мм.

Брусеви со стандардизиран облик. Се користат за брусење на алати. На посебно барање на купувачот можеме да изработиме слични облици и димензии кои се надвор од нашите стандарди.

 

Брусни обрачи. Се специјализирани брусеви за површинско брусење и брусење на алати. Нивната дебелина на ѕидот е еднаква или потенка во однос 1/6 со надворешниот дијаметар. Како стандардни димензии за надворешен дијаметар се ф100мм.или повеќе.

Брусни плочи за директно и површинско користење. За сечење на сите типови на метал (инокс, бакар, алуминиум) камен, цигла, бетон, полн и празен метален профил како и брусење на истите материјали. Се произведуваат за периферна брзина од 80 до 100 м/ѕ, во дијаметар од ф65 до ф800мм. Тие се засилени со стаклена ткаенина, кој гарантира безбедност како при користење со аголна брусалка така и со фиксните машини. За овие видови на тркала имаме DSA лиценца на No.1818 употреба, 1819,1820 и 2874.

Брусеви со стебло. Нашиот асортиман на брусеви со стебло ги покрива сите форми кои произлегуваат од светскиот стандард ИСО2933 цилиндрична, рамна, округла, триаголна, радиусна. Исто така може да се изработат и специјални форми и гранулации по барање на купувачот. Тие се користат на мали брусилици за внатрешно и надворешно брусење и моделирање.

Полифлексибилни брусни плочи и ламелни брусни дискови. Се користат за брусење на рамни и заболени површини. Се монтираат на аголни рачни брусалки кои се со максимална брзина до 80м/ѕ. Истите постојат за брусење на стандардни челици и инокс материјали. По нивната употреба даваат мазна и одлично избрусена површина.

Дијамантски и борнитридни дискови. Целиот асортиман опфаќа дијамантски дискови и круни кои се изработени со дијамантски или борнитриден слој. Се изработуваат во димензии по потреба и желба на купувачот за сечење и бушење на бетон, асфалт, мермер, гранит, шамот како и острење на алати и елементи од тврди метали.

 

 

Поризведуваме брусни турпии или (белегии) во стандардни димензии квадратни, триаголни, полуокругли и округли. Ваа група ги опфаќа и операции на острење на алати как и рамнење на стандардните брусни камења. Истите може да се испорачаат во димензија и гранулација според потребите на купувачот.

 

Каталог – Брусни плочи

 Каталог – Брусни камења

 Каталог – Дијаманти за острење на алат и градежништво

иаталати

Industrija Alata – Trebinje

ИНДУСТРИЈА АЛАТА Требиње, БиХ, Р.Српска произведува резен алат веќе 60 години. Стекнатото искуство, примена на науката и модерните техлошки достигнувања, овозможуваат ИАТ Требиње да стане еден од најголемите производители на резен алат во регионот и Европа. Податокот дека на годишно ниво се продаваат над 40 милиони парчиња алат во 40 земји од регионот и светот, дава цврста гаранција за квалитетот и можностите што ги има овој производител.

* стандардни спирални бургии
* стандардни спирални бургии леви
* екстра кратки бургии
* бургии со морзе прифат (конусни)
* кобалтни бургии
* бургии за дрво
* спирални бургии продолжени
* забушивачи

 

* стандардни и специјални врезници за рачна и машинска обработка
* стандардни и специјални нарезници
* држачи за врезници и нарезници
* тангенцијални ножеви
* навојни глодала

 

 

* глодала (ХСС и кобалт)
* развртачи
* упуштачи
* бургии за лим
* редуцир чаури
* ножеви полупроизвод (штирии)
* глодала за алуминиум и ПВЦ

* стругарски ножеви
* глодала со плочки од тврд метал
* бургии за бетон
* бургии за метал со плочки од тврд метал
* круни за ИНОКС
* ротоглодала за метал

 

Каталог резен алат

иаталати

За нас

ИАТ АЛАТИ дооел Скопје е компанија која е генерален застапник за Р. Македонија и ја нуди комплетната понуда на:

 • резен алат произведен од најквалитетните челици (молибденски, кобалтни и други брзорезни челици) од програмата на INDUSTRIJA ALATA – TREBINJE R.Srpska
 • комплетниот производствен програм на артикли вештачки брусеви и дијамантски дискови од SWATYComet- MARIBOR R. Slovenija
 • резен алат со променливи плочки и глодала од тврд метал на SECO – SWEDEN
 • како и широк асортиман на рачен алат и прибор за обработка на метал и операции во градежништво KWB-GERMANY

Нашето реноме е стекнато со долгогодишно искуство и застапеност на пазарот на полето на алатите.

Квалитетот, прецизноста и професионалната соработка се правците на движење кон побрзо достигнување на Вашите барања.

ИАТ АЛАТИ Скопје е тим на луѓе кој го прифаќа предизвикот на своите лимити. Генерален застапник е на четири гиганти со светско признание за успех… а ние во ИАТ АЛАТИ знаеме како најпогодно тоа да допре до Вас.